Přehled mikroorganismů využívaných v potravinářském průmyslu
Show full item record
No preview available
Title:
|
Přehled mikroorganismů využívaných v potravinářském průmyslu |
Author: |
Trnčák, Svatopluk
|
Advisor: |
Vaňátková, Zuzana
|
Abstract:
|
Tato bakalářská práce se zabývá mikroorganismy využívanými při výrobě potra-vin. Mikroorganismy jsou zde rozděleny na bakterie, kvasinky a plísně významné v potravinářkém průmyslu. Jednotlivé rody a druhy mikroorganismů jsou blíže charakteri-zovány z hlediska jejich vlastností, výskytu a positivního působení v potravinách. Zmíněné mikroorganismy mají velký význam při výrobě mnoha různých potravin, jako kysané mléčné výrobky, sýry, pekařské výrobky, pivo, víno, ale také k získání enzymů, vitamínů, antimikrobiálních a konzervačních látek potřebných pro potravinářství či jiná odvětví. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/9652
|
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
7763
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account