dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Pinďáková, Marcela
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T23:05:25Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T23:05:25Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9712
|
|
dc.description.abstract |
Cílem mé bakalářské práce bylo pojednat o vybraných bioaktivních látkách v houbách. Konkrétně se tato práce zabývá aktuální problematikou sacharidických složek, cizorodých prvků a toxinů. Dále jsou zmíněny často méně známé údaje o dalších nutričních paramet-rech plodnic basidiomycet. Část rukopisu je věnováno také konzervárenskému a gastronomickému využití hub. |
cs |
dc.format |
51 s. |
cs |
dc.format.extent |
858301 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
plodnice basidiomycet
|
cs |
dc.subject |
bioaktivní látky
|
cs |
dc.subject |
sacharidické složky
|
cs |
dc.subject |
cizorodé prvky
|
cs |
dc.subject |
toxiny
|
cs |
dc.subject |
využití hub konzervárenské
|
cs |
dc.subject |
využití gastronomické
|
cs |
dc.subject |
basidiocarps
|
en |
dc.subject |
bioactive compounds
|
en |
dc.subject |
sugar components
|
en |
dc.subject |
heterogeneous components
|
en |
dc.subject |
toxins
|
en |
dc.subject |
preserving and gastronomic utilization
|
en |
dc.title |
Biologicky aktivní látky v houbách |
cs |
dc.title.alternative |
Biological active compounds in Basidiomycetes |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2009-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this bachelor thesis is to discuss selected bioactive compounds in mushrooms. This paper specifically is dealing with the contemporary topic of saccharidic components, foreign elements and toxins. Furthermore, the commonly lesser known facts about other nutrition values of basidiocarps are given. Part of the manuscript is devoted to preserving and gastronomic use of mushrooms. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7721
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-20 |
|
utb.result.grade |
A |
|