Mořské a suchozemské řasy jako významný zdroj důležitých komponent lidské stravy
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Mořské a suchozemské řasy jako významný zdroj důležitých komponent lidské stravy |
Autor: |
Valoušková, Silvie
|
Vedoucí: |
Mišurcová, Ladislava
|
Abstrakt:
|
Řasy díky svému nutričnímu složení a především, díky vysokému obsahu bílkovin, minerálních látek a vitamínů vystupují jako potencionální a alternativní zdroj ve výživě člověka. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení aminokyselin u sladkovodních a mořských řas. Současně byla změřena sušina, dusík a chlorofyl. Stanovení aminokyselin je založeno na hydrolýze a následné chromatografii. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/10204
|
Datum:
|
2008-08-05 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
5217
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet