Mikrobiologická kontrola kvality nápojů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Mikrobiologická kontrola kvality nápojů |
Autor: |
Vodná, Martina
|
Vedoucí: |
Doležalová, Magda
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se zabývá kladným i záporným vlivem mikroorganismů na různé druhy nápojů. Zatímco u vína a piva se mikroorganismy nevyskytují jen jako kontaminanty, ale jsou využívány k výrobě, u džusů a ledových čajů jsou původci nežádoucích změn a kažení. Příkladem je kvasinka rodu Saccharomyces, která je důležitá při výrobě piva a vína, ale ve výrobě ledových čajů a džusů je zodpovědná za nežádoucí změny. Z metod používaných ke stanovení mikrobiální kontaminace se v současnosti začínají zavádět kromě klasických očkovacích postupů i rychlotesty, které umožňují interpretaci výsledků do několika hodin. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/10523
|
Datum:
|
2009-05-28 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
12783
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet