Amarant ve výživě člověka.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Amarant ve výživě člověka.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Amarant ve výživě člověka.
Autor: Kazíková, Hana
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: Bakalářská práce řeší problematiku použití alternativních plodin jako je amarant, jehož zrno odpovídá požadavkům zdravé výživy, obsahuje vysoké množství nenasycených mastných kyselin a také obsahuje velmi kvalitní bílkovinu, která se svým aminokyselinovým složením podobá bílkovině živočišné. Je vhodný pro malé děti svým zastoupením lysinu, vhodným doplňkem pro skupinu populace s alternativním způsobem výživy. Jelikož neobsahuje lepek, řadí se mezi potraviny přirozeně bezlepkové a může být řazen do bezglutenové diety. Pro svou vysokou nutriční a biologickou hodnotu je nazýván potravinou třetího tisíciletí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11103
Datum: 2010-05-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14842


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kazíková_2010_bp.pdf 1.615Mb PDF Zobrazit/otevřít
kazíková_2010_vp.doc 34.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
kazíková_2010_op.doc 49Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet