Produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi mléčného kvašení
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi mléčného kvašení |
Autor: |
Vančuříková, Jana
|
Vedoucí: |
Vaňátková, Zuzana
|
Abstrakt:
|
Cílem této práce byla izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení ze zakysané smetany, biojogutů a klobás. Dále se tato práce zaměřila na charakteristiku bakteriocinů a následné stanovení produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi. Identifikace izolovaných bakterií mléčného kvašení byla provedena z morfologického, fyziologického a biochemického hlediska a správnost byla následně ověřena sekvenací. Stanovení produkce bakteriocinů bylo provedeno metodou PCR a měřením optické denzity. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/11512
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
14587
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet