Produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi mléčného kvašení

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi mléčného kvašení

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi mléčného kvašení
Autor: Vančuříková, Jana
Vedoucí: Vaňátková, Zuzana
Abstrakt: Cílem této práce byla izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení ze zakysané smetany, biojogutů a klobás. Dále se tato práce zaměřila na charakteristiku bakteriocinů a následné stanovení produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi. Identifikace izolovaných bakterií mléčného kvašení byla provedena z morfologického, fyziologického a biochemického hlediska a správnost byla následně ověřena sekvenací. Stanovení produkce bakteriocinů bylo provedeno metodou PCR a měřením optické denzity.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11512
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14587


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
vančuříková_2010_dp.pdf 3.520Mb PDF Zobrazit/otevřít
vančuříková_2010_vp.doc 47Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
vančuříková_2010_op.doc 38Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet