Význam vybraných polyfenolických látek obsažených ve víně

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Význam vybraných polyfenolických látek obsažených ve víně

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Význam vybraných polyfenolických látek obsažených ve víně
Autor: Eliášová, Eliška
Vedoucí: Lazárková, Zuzana
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá významem vybraných polyfenolických látek obsažených ve víně. Práce je rozčleněna do tří kapitol. V první kapitole je stručně objasněna technologie výroby červených a bílých vín. V druhé kapitole je popsáno chemické složení vína. Třetí kapitola je pak věnována polyfenolickým látkám, jejich příznivým účinkům, zejména antioxidačním a antimutagením. Hlavní část kapitoly popisuje rozdělení polyfenolických látek a charakterizuje nejdůležitější skupiny. Zvláštní pozornost je věnována katechinům, kvercetinu a resveratrolu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11950
Datum: 2010-05-27
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14942


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
eliášová_2010_bp.pdf 1.236Mb PDF Zobrazit/otevřít
eliášová_2010_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
eliášová_2010_op.doc 33.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet