Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování
Autor: Jelínek, Jan
Vedoucí: Mrázek, Josef
Abstrakt: V teoretické části je zmíněna histologická stavba masa, jeho chemické složení, podrobněji jsou zpracovány kapitoly o posmrtných změnách masa včetně jejich abnormálního průběhu. Jsou zde také uvedeny vady masa, nemoci masa a způsoby zajištění údržnosti masa. Praktická část je věnována porovnání tří jatečných provozů - Makovec a.s., JACOM spol. s.r.o. a Františka Kozáková malé jatky v Náměšti na Hané. Je porovnávána jejich velikost, používané technologie a kapacita chladíren a mrazíren. Zvláštní pozornost je věnována problematice výskytu abnormálních změn masa během zrání, především PSE masa a dává je do souvislostí s dobou ustájení zvířat, způsobem omračování i dobou zrání masa.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12008
Datum: 2010-05-30
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 15438


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
jelínek_2010_bp.pdf 1.803Mb PDF Zobrazit/otevřít
jelínek_2010_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
jelínek_2010_op.doc 47Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet