Charakteristika a vlastnosti pohanky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti pohanky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Charakteristika a vlastnosti pohanky
Autor: Mrázová, Barbora
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá jednou z významných pseudocereálií - pohankou, jejím chemickým složením, charakteristikou rostliny, využitím (potravina pro člověka, krmivo, ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu) a zdravotními účinky pohanky. Pohanka obsahuje rutin, který patří do skupiny fenolických látek. Rutin udržuje pevné a pružné cévy, má antioxidační a protizánětlivé účinky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13137
Datum: 2010-05-26
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14838


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
mrázová_2010_bp.pdf 1.827Mb PDF Zobrazit/otevřít
mrázová_2010_vp.doc 44Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
mrázová_2010_op.doc 43Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet