Vliv fyzikálních parametrů na jakost pařených sýrů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv fyzikálních parametrů na jakost pařených sýrů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv fyzikálních parametrů na jakost pařených sýrů
Autor: Vostarková, Michaela
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: Cílem práce bylo sledovat vliv fyzikálních parametrů pařicího procesu na jakost pařených sýrů. Konkrétně byl sledován vliv prokysání sýřeniny (suroviny) a zvolené pařicí teploty. Byly provedeny i chemické analýzy jako je stanovení tuku, sušiny a chloridu sodného opět v určitém časovém období. Degradace kaseinového komplexu (kaseinu sýřeniny) byla sle-dována pomocí gelové permeační chromatografie. Výsledky potvrdily vzájemnou závislost volby optimální pařicí teploty na kyselosti zpracovávané suroviny a dále skutečnost, že kaseinový komplex se vyznačuje poměrně značnou termostabilitou, takže k jeho degradaci dochází vlivem pařicího procesu jen v omezené míře a to zejména vlivem denaturace kaseinu (změny kvarterní a terciární struk-tury).
URI: http://hdl.handle.net/10563/13697
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 15283


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
vostarková_2010_dp.pdf 2.807Mb PDF Zobrazit/otevřít
vostarková_2010_vp.doc 52.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
vostarková_2010_op.doc 35.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet