Vliv kvality surovin a podmínek pražení na vlastnosti kávy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv kvality surovin a podmínek pražení na vlastnosti kávy

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv kvality surovin a podmínek pražení na vlastnosti kávy
Autor: Lichnovská, Vladislava
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na popis faktorů ovlivňujících jakost kávy. Mezi primární faktory kávy ovlivňující jakost patří odrůda. Průmyslově nejvýznamnější jsou odrůdy kávovníků Arabica, Liberijský a Robusta. Hlavními pěstitelskými oblastmi jsou státy Střední a Jižní Ameriky, ostrovy Karibiku, většina Afrických států, ostrovní státy v Indickém Oceánu, Indie a Vietnam. Mezi sekundární faktory ovlivňující jakost kávy paří sklizeň, především způsob sběru. Nejlepší kvality koncových produktů je dosahováno opakovaným ručním selektivním sběrem pouze zralých plodů, oproti méně finančně náročnému pásovému sběru prováděnému strojně. Uvedeny jsou druhy posklizňové úpravy plodů a popsány způsoby fermentace. Typy pražících zařízení, vlastní pražení včetně charakteristiky jeho jednotlivých stupňů a jejich vliv na kvalitu kávy
URI: http://hdl.handle.net/10563/14390
Datum: 2010-05-30
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 15818


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
lichnovská_2010_bp.pdf 3.819Mb PDF Zobrazit/otevřít
lichnovská_2010_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
lichnovská_2010_op.pdf 311.8Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet