Implementace standardů kvality HACCP, IFS, bRC do potravinářského provozu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Implementace standardů kvality HACCP, IFS, bRC do potravinářského provozu |
Autor: |
Lampertová, Zuzana
|
Vedoucí: |
Mlček, Jiří
|
Abstrakt:
|
Tato diplomová práce podává přehled o historii i aktuálním statusu kvality tak, jak je vnímána potravinářskými provozy. Jakost je rozhodujícím faktorem stabilní ekonomické výkonnosti podniků. V dnešní době je nabízeno několik navzájem si podobných návodů ? standardů jak docílit určité úrovně kvality ? prosperity. Vzhledem k rozsáhlosti této problematiky je tato práce zaměřena především na HACCP, normy ISO 9001, IFS, BRC a Tesco standard. Prostředkem a osou k neustálému zdokonalování systému a procesu je sedm nástrojů jakosti. Odrazem úspěšnosti naplňování standardů je auditorský proces, kterým druhá či třetí strana validuje míru naplnění požadavků standardu. V druhé polovinětéto práce je nastíněna aktuální situace v problematice kvality, kdy stále zvyšující se požadavky dodavatelsko ? odběratelských vztahů dopadají na podniky střední a menší velikosti. Jsou zde přiloženy mnou vypracované dokumenty: Příručka kvality, Plán HACCP, Provozní řád a Interní audit. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15013
|
Datum:
|
2011-08-19 |
Dostupnost:
|
Práce bude přístupná bez omezení od 19.08.2013
|
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
22629
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet