Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach. |
Autor: |
Marholtová, Andrea
|
Vedoucí: |
Mokrejš, Pavel
|
Abstrakt:
|
Tato práce se zabývá modelováním podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach. V teoretické části jsou popsány vedlejší bílkovinné produkty vznikající při zpracování masa a možnosti jejich využití, poté následuje charakteristika technologie želatin. V praktické části je zkoumána extrakce želatiny. Extrakce želatiny (hydrolyzátu) probíhá ve třech fázích technologického procesu. V první fázi extrakčního procesu je surový materiál předzpracován ve třech odlišných prostředích v kyselém, neutrálním a zásaditém. Druhý stupeň extrakce je proveden enzymovým opracováním materiálu. Ve třetím stupni extrakce jsou sledovány vybrané technologické podmínky (teplota, čas) na kvalitu připravených želatin (hydrolyzátu). Naměřené výsledky jsou vyhodnoceny ve statistickém programu Statgraphics. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15168
|
Datum:
|
2011-05-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav inženýrství polymerů |
Studijní obor:
|
Technologie a management |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
21923
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet