Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.
Autor: Marholtová, Andrea
Vedoucí: Mokrejš, Pavel
Abstrakt: Tato práce se zabývá modelováním podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach. V teoretické části jsou popsány vedlejší bílkovinné produkty vznikající při zpracování masa a možnosti jejich využití, poté následuje charakteristika technologie želatin. V praktické části je zkoumána extrakce želatiny. Extrakce želatiny (hydrolyzátu) probíhá ve třech fázích technologického procesu. V první fázi extrakčního procesu je surový materiál předzpracován ve třech odlišných prostředích v kyselém, neutrálním a zásaditém. Druhý stupeň extrakce je proveden enzymovým opracováním materiálu. Ve třetím stupni extrakce jsou sledovány vybrané technologické podmínky (teplota, čas) na kvalitu připravených želatin (hydrolyzátu). Naměřené výsledky jsou vyhodnoceny ve statistickém programu Statgraphics.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15168
Datum: 2011-05-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav inženýrství polymerů
Studijní obor: Technologie a management
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 21923


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
marholtová_2011_dp.pdf 1.737Mb PDF Zobrazit/otevřít
marholtová_2011_vp.doc 98.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
marholtová_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet