Změny textury a senzorických vlastností sýrů s plísní Penicillium nalgiovense během zrání
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Změny textury a senzorických vlastností sýrů s plísní Penicillium nalgiovense během zrání |
Autor: |
Staněk, Karel
|
Vedoucí: |
Mrázek, Josef
|
Abstrakt:
|
Teoretická část diplomová práce je věnována popisu biochemická aktivity a možné produkce sekundárních metabolitů plísně P. nalgiovense, technologii výroby sýrů s plísní na povrchu, biochemické, texturní změny a vady během zrání sýrů s plísní na povrchu. Praktická část práce je zaměřena na sledování změn tvrdosti a senzorických znaků v průběhu zrání sýrů s plísní na povrchu. Tvrdost byla měřena pomocí přístroje Texture Analyser TA.XT Plus. Analyzovány byly modelové vzorky s kmeny plísní P. nalgiovense a P. camemberti v průběhu zrání. Vzorky s P. camemberti sloužily pro srovnání. Provedeným měřením bylo zjištěno, že k výraznějšímu měknutí dochází u vzorků s P. camemberti. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15332
|
Datum:
|
2011-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
22640
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet