Vliv akcelerace zracího procesu na vybrané skupiny mikroorganismů v přírodním sýru eidamského typu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv akcelerace zracího procesu na vybrané skupiny mikroorganismů v přírodním sýru eidamského typu |
Autor: |
Válková, Petra
|
Vedoucí: |
Pachlová, Vendula
|
Abstrakt:
|
Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na výrobu sýru eidamského typu, na biochemické změny během zrání a možné způsoby akcelerace během zrání. Pro praktickou část byl zrealizován zrací pokus eidamské cihly, kdy po 3 dnech zrání v běžném zracím sklepě s teplotou 10 ? 2 °C byla část výroby přemístěna do ?zrací komory?, kde po zbytek doby zrání sýry byly při teplotě 16 ? 1 °C. Byl proveden mikrobiální rozbor se zaměřením na mléčné bakterie, koliformní bakterie a celkové počty mezofilních bakterií. U sýra zrajícího při teplotě 16 ? 1 °C byly zaznamenány vyšší počty všech sledovaných mikroorganismů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15549
|
Datum:
|
2011-05-27 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
21823
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet