Vliv teploty skladování na jakost pekárenského výrobku veka

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv teploty skladování na jakost pekárenského výrobku veka

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv teploty skladování na jakost pekárenského výrobku veka
Autor: Láníčková, Monika
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: Cílem práce bylo sledování jakostních změn pekárenského výrobku VEKA v závislosti na teplotě skladování a vlivu dalších faktorů jako je surovina, přídatné látky a mikrobiální jakost finálního výrobku. U tohoto výrobku se projevují v průběhu skladování jednak senzorické nedostatky (vysýchání výrobku) zapříčiněné v podstatě retrogradací škrobu a mikrobiální nedostatky, jako důsledek mikrobiální kontaminace VEKY skladované v nevyhovujících prostorách. V experimentální části byl proveden skladovací pokus s vyrobenými produkty při dvou různých teplotách a sice 15°C a 25°C. Senzorické parametry pro hodnocení byly stanoveny dle podnikové normy a to vzhled, tvar, kůrka, povrch, střídka, chuť a vůně. Ze získaných výsledků vyplývá, že teplota skladování při 15°C zachovává typické senzorické vlastnosti pekárenského výrobku VEKA a při udržení zdravotní nezávadnosti produktu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15685
Datum: 2011-05-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 21759


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
láníčková_2011_dp.pdf 1021.Kb PDF Zobrazit/otevřít
láníčková_2011_vp.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
láníčková_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet