Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů
Show full item record
No preview available
Title:
|
Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů |
Author: |
Sekyrová, Jarmila
|
Advisor: |
Severová, Marta
|
Abstract:
|
Práce se zabývá problematikou včelího medu, jenž má značný význam ve výživě. V teoretické části byly popsány jeho základní fyzikálně-chemické vlastnosti. Byly také popsány druhy medu. Řešena byla také problematika falšování medu a diskutovány metody jeho autentifikace. V experimentální části byla provedena analýza vybraných složek a důležitých jakostních parametrů u různých druhů medu, které byly získány z tržní sítě. Výsledky stanovení byly porovnány legislativou stanovenými hodnotami. Pro celkové posouzení bylo provedeno rovněž senzorické hodnocení. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/16117
|
Date:
|
2011-05-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
21593
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account