Toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách
Autor: Pospíšilová, Simona
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Současná moderní společnost je vystavena mnoha rizikovým faktorům. K takovým fakto-rům patří také mykotoxiny a toxinogenní plísně. Větší význam se u nás přikládá pozdním toxickým účinkům, jako jsou karcinogenita, imunotoxicita a vývojová toxicita, k nimž do-chází přijímáním jednorázových nízkých dávek nebo opakovaných malých dávek z potra-vin. Je třeba co nejvíce chránit potraviny a krmiva před kontaminací plísněmi, proto je velmi důležité, aby potraviny byly správně skladovány v suchu a chladnu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16604
Datum: 2011-05-30
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 21915


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
pospíšilová_2011_bp.pdf 1.440Mb PDF Zobrazit/otevřít
pospíšilová_2011_vp.doc 90.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
pospíšilová_2011_op.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet