Příprava stabilních mikroemulzí 1-monoacylglycerolů s antimikrobními účinky
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Příprava stabilních mikroemulzí 1-monoacylglycerolů s antimikrobními účinky |
Autor: |
Křížová, Markéta
|
Vedoucí: |
Kašpárková, Věra
|
Abstrakt:
|
Práce je zaměřena na přípravu mikroemulzí s olejovou fází tvořenou 1-monoacylglyceroly odvozenými od mastných kyselin s různou délkou řetězce v přítomnosti alkoholů jako ko-surfaktantů. Teoretická část se zabývá emulzemi a mikroemulzemi, jejich charakteristikou, vlastnostmi a metodami přípravy. Rovněž je zaměřena na stručný popis monoacylgylcerolů a jejich antimikrobních vlastností. Praktická část se věnuje přípravě stabilních mikroemulzí obsahujících 1-monoacylglyceroly a sleduje inhibiční účinky 1-monoacylglycerolů obsažených v mikroemulzích na vybrané potravinářsky významné bakterie. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/16646
|
Datum:
|
2011-05-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
21757
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet