Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609
Autor: Stratilová Jermářová, Marcela
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: Tato diplomová práce byla zaměřena na hodnocení výskytu nežádoucích mikroorganizmů v sýrech zrajících pod mazem od českých výrobců, zakoupených v tržní síti. Vyhodnocení bylo provedeno dle ČSN 56 9609 a Nařízení Komise a (EP) 2073/2005. U těchto vzorků byly sledovány celkové počty mikroorganizmů, koliformní bakterie, koagulázopozitivní stafylokoky, plísně, kvasinky a Listeria monocytogenes. Všechny testované vzorky byly vyhodnoceny jako vyhovující. Dále bylo provedeno srovnání výsledků rozborů sýrů? zrajících pod mazem provedených dozorovými kontrolními orgány v ČR týkajících se Listeria monocytogenes a byla provedena analýza hlášení nebezpečných potravin, mikrobiologických kontaminantů do systému RASFF.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16866
Datum: 2011-05-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 21573


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
stratilová jermářová_2011_dp.pdf 2.270Mb PDF Zobrazit/otevřít
stratilová jermářová_2011_op.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet