Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609 |
Autor: |
Stratilová Jermářová, Marcela
|
Vedoucí: |
Doležalová, Magda
|
Abstrakt:
|
Tato diplomová práce byla zaměřena na hodnocení výskytu nežádoucích mikroorganizmů v sýrech zrajících pod mazem od českých výrobců, zakoupených v tržní síti. Vyhodnocení bylo provedeno dle ČSN 56 9609 a Nařízení Komise a (EP) 2073/2005. U těchto vzorků byly sledovány celkové počty mikroorganizmů, koliformní bakterie, koagulázopozitivní stafylokoky, plísně, kvasinky a Listeria monocytogenes. Všechny testované vzorky byly vyhodnoceny jako vyhovující. Dále bylo provedeno srovnání výsledků rozborů sýrů? zrajících pod mazem provedených dozorovými kontrolními orgány v ČR týkajících se Listeria monocytogenes a byla provedena analýza hlášení nebezpečných potravin, mikrobiologických kontaminantů do systému RASFF. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/16866
|
Datum:
|
2011-05-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
21573
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet