Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v plodnicích vyšších hub
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v plodnicích vyšších hub |
Autor: |
Březovská, Silvie
|
Vedoucí: |
Mlček, Jiří
|
Abstrakt:
|
Cílem mé diplomové práce bylo zjistit množství celkových polyfenolů ve vybraných basidiomycet, které byly sbírány převážně v lokalitách moravskoslezského kraje. Dále byla sledována antioxidační aktivita. Výsledné hodnoty byly porovnávány a vyhodnocovány. Jako basidiomyceta s největším množstvím polyfenolů byla vyhodnocena Čirůvka fialová (Lepista nuda) a Hřib hnědý (Boletus badius) v mraženém stavu a Hřib hnědý (Boletus badius) a Pýchavka obecná (Lycoperdon perlatum) ve stavu sušeném. Největší antioxidační aktivitu jsem zjistila u Hřibu hnědého (Boletus badius) a Bedle červenající (Macrolepiota procera) jak u konzervace mražením tak i sušením. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/17960
|
Datum:
|
2011-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
20063
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet