Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny |
Autor: |
Osička, Josef
|
Vedoucí: |
Valášek, Pavel
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce popisuje vliv elektroaktivované vody na skladování různých druhů ovoce a zeleniny a hlavně vliv na jejich antioxidační kapacitu. Teoretická část se zabývá popisem antioxidantů a metod na určení antioxidační kapacity. Popisem použitých vzorků ovoce a zeleniny. Dále jsou zde popsány deklarované účinky elektroaktivované vody a její dostupnost. Praktická část se zabývá stanovením antioxidační aktivity metodou DPPH a stanovením polyfenolických látek ve vzorcích. Je zde také vyhodnocena analýza vzorků senzorickými metodami. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/18049
|
Datum:
|
2011-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav chemie |
Studijní obor:
|
Řízení technologických rizik |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
22470
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet