Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny

Show full item record

No preview available
Title: Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny
Author: Osička, Josef
Advisor: Valášek, Pavel
Abstract: Diplomová práce popisuje vliv elektroaktivované vody na skladování různých druhů ovoce a zeleniny a hlavně vliv na jejich antioxidační kapacitu. Teoretická část se zabývá popisem antioxidantů a metod na určení antioxidační kapacity. Popisem použitých vzorků ovoce a zeleniny. Dále jsou zde popsány deklarované účinky elektroaktivované vody a její dostupnost. Praktická část se zabývá stanovením antioxidační aktivity metodou DPPH a stanovením polyfenolických látek ve vzorcích. Je zde také vyhodnocena analýza vzorků senzorickými metodami.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18049
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav chemie
Discipline: Řízení technologických rizik
Grade for thesis and defense: A 22470


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
osička_2011_dp.pdf 1.598Mb PDF View/Open
osička_2011_vp.pdf 59.56Kb PDF View/Open
osička_2011_op.pdf 66.15Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account