Aromatizovaná dezertní vína a aromatizované dezertní nápoje
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
| Název: | Aromatizovaná dezertní vína a aromatizované dezertní nápoje | 
| Autor: | Václavek, Jiří | 
| Vedoucí: | Fic, Vlastimil | 
| Abstrakt: | Pěstování révy vinné pro účely výroby vína se datuje 6 až 7 tis. let př. n. l. do prostoru Přední Asie. U nás jsou počátky vinařství spojeny s obdobím rozmachu Římské říše, tedy někdy v období 3. století n. l. Historie přidávání bylin do vína sahá do období biblického Jeruzaléma, kde bylo víno s bylinami podáváno i jako lék. Centrem výroby kořeněných vín se stal v 18. a 19. století italský Turín odkud pochází vína vermutového typu. Aromatizovaný vinný nápoj, v souladu s legislativou EU, je sestavován na bázi kořeněného vína. Obsahuje veškeré aromaticky zajímavé složky pocházející z přidávání drog do vína, avšak je profilován jako lehký dezert bez přídavku alkoholu, se sníženým obsahem cukru a bez přídavku vody. Tento nápoj je hodnocen analyticky a senzoricky a zároveň je snaha jej plnohodnotně začlenit do gastronomických soustav jednak jako nápoj k pokrmům ale také jako součást pokrmů přímo při jejich přípravě. | 
| URI: | http://hdl.handle.net/10563/18420 | 
| Datum: | 2011-08-18 | 
| Dostupnost: | Bez omezení | 
| Ústav: | Ústav biochemie a analýzy potravin | 
| Studijní obor: | Technologie a řízení v gastronomii | 
| Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: | B
20563 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
 
 
 
Prohledat DSpace
Procházet
- 
Vše v DSpace
- 
Tato kolekce
 
Můj účet