Mikrobiologická charakteristika tavených syrov bez tradičných taviacich solí v priebehu skladovania

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Mikrobiologická charakteristika tavených syrov bez tradičných taviacich solí v priebehu skladovania

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Mikrobiologická charakteristika tavených syrov bez tradičných taviacich solí v priebehu skladovania
Autor: Plšková, Mária
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Bakalárska práca je zameraná na porovnanie mikrobiologickej charakteristiky tavených syrov pripravených s fosforečnanovými taviacimi soľami s mikrobiologickou charakteristikou tavených syrov pripravených s ? ? karagenanom a kyselinou adipovou v rôznych koncentráciách. Tavené syry boli sledované počas trojmesačného skladovania pri chladiarenských teplotách. Pozorovanými skupinami mikroorganizmov boli aerobné sporuláty, anaerobné sporuláty, koliformné mikroorganizmy, kvasinky, plesne a celkový počet mikroorganizmov. Vzorka taveného syru s obsahom kyseliny adipovej v koncentrácii 2 % (w/w) vykazovala mikrobiologickú charakteristiku porovnateľnú s mikrobiologickou charakteristikou vzorky pripravenej s tradičnými fosforečnanovými taviacimi soľami.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18510
Datum: 2011-05-30
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 22807


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
plšková_2011_bp.pdf 673.2Kb PDF Zobrazit/otevřít
plšková_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
plšková_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet