Inteiny
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Inteiny |
Autor: |
Sušil, Martin
|
Vedoucí: |
Grossmann, Miroslav
|
Abstrakt:
|
Tato práce pojednává o inteinech. Jedná se o krátké bílkoviny (polypeptidy), které byly objeveny v několika mikroorganismech ve všech doménách života. Tyto mikroorganismy se využívají v řadě potravinářských technologií. Inteiny působí jako enzymy. Jsou schopny se samovolně oddělit ze struktury vznikající bílkoviny bezprostředně po translaci. Při tom-to procesu se nespotřebovává energie z ATP. Tato práce podává základní přehled o jejich výskytu v mikroorganismech. V dalších kapitolách je popsán mechanismus jejich vyvázání. V závěrečné části je uvedeno jejich předpokládané využití. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/1927
|
Datum:
|
2006-05-31 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
2258
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet