Extenzografické vlastnosti bezlepkových těst
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Extenzografické vlastnosti bezlepkových těst |
Autor: |
Slaměníková, Hana
|
Vedoucí: |
Dvořáková, Petra
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce je zaměřena na extensografické vlastnosti bezlepkových těst. První část práce popisuje základní charakteristiku kukuřice a pohanky (botanická charakteristika, pěstování, mlýnské zpracování, využití a jejich zdravotní účinek). Dále je popsáno chemické složení kukuřičné a pohankové mouky. Poslední část teoretické části je zaměřena na reologii bezlepkových těst a obecnou charakteristiku použitých hydrokoloidů ? xantanové gumy a alginátu sodného. Praktická část se soustřeďuje na měření extenzografických vlastností bezlepkových těst bez přídavku hydrokoloidů a jejich změnu po přídavku hydrokoloidů. Měření bylo provedeno na přístroji TA.XT Plus Textur Analyser a posledním krokem práce je zpracování výsledků a jejich vyhodnocení. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/21822
|
Datum:
|
2012-02-01 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
25536
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet