Studium texturních vlastností blokových tavených sýrů s různými typy hydrokoloidů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Studium texturních vlastností blokových tavených sýrů s různými typy hydrokoloidů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Studium texturních vlastností blokových tavených sýrů s různými typy hydrokoloidů
Autor: Havranová, Markéta
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Teoretická část diplomové práce se zabývá charakteristikou a výrobou tavených sýrů, popisuje blokové tavené sýry a jejich vlastnosti a faktory ovlivňující texturu tavených sýrů. Cílem praktické části bylo sledovat vliv vybraných hydrokoloidů (arabská guma, lokustová guma, kappa- a iota-karagenan) v různých koncentracích na texturu vyrobených tavených blokových a roztíratelných sýrů během 14 a 30 denního skladování. Modelové vzorky tavených sýrů byly podrobeny základní chemické analýze, testu roztékavosti a texturní profilové analýze se zaměřením na texturní vlastnosti: tvrdost, soudržnost, lepivost a relativní lepivost.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22392
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 25701


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
havranová_2012_dp.pdf 33.37Mb PDF Zobrazit/otevřít
havranová_2012_vp.doc 98Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
havranová_2012_op.pdf 129.7Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet