Tokové vlastnosti majonézy
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
| 
Název: 
 | 
Tokové vlastnosti majonézy | 
| Autor: | 
Volková, Petra
 | 
| Vedoucí: | 
Blaha, Antonín
 | 
| 
Abstrakt:
 | 
Práce se zabývá vlastnostmi a výrobou majonézy z pohledu technologie ve velkovýrobě. Literární studie obsahuje především tyto části: technologický postup výroby majonéz, standardní zařízení používaná v České republice, hodnocení vlastností majonéz, vliv složení na vlastnosti majonézy. Zvláštní pozornost je věnována reologickým vlastnostem, které jsou významné při průmyslové výrobě a zpracování. Jsou uvedeny metody měření reologických vlastností. Význam je přikládán především ovlivnění reologických vlastností přídavnými látkami, jako je například xanthan, které významně změní reologické chování v procesu výroby a zpracování majonéz. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/22470
 | 
| 
Datum:
 | 
2012-02-01 | 
| 
Dostupnost:
 | 
Bez omezení | 
| 
Ústav:
 | 
Ústav technologie potravin | 
| 
Studijní obor:
 | 
Chemie a technologie potravin | 
| 
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
 | 
B
24341
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
 
 
Prohledat DSpace
Procházet
- 
Vše v DSpace
 
- 
Tato kolekce
 
 
Můj účet