Výroba cukrovinek z rosolotvorných a želírujících látek
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
| 
Název: 
 | 
Výroba cukrovinek z rosolotvorných a želírujících látek | 
| Autor: | 
Pohanka, Filip
 | 
| Vedoucí: | 
Hrabě, Jan
 | 
| 
Abstrakt:
 | 
Bakalářská práce pojednává o výrobě rosolotvorných a želírujících cukrovinek a o rosolo-tvorných a želírujících látkách. V práci jsou uvedeny charakteristiky rosolotvorných a želí-rujících cukrovinek dle komoditní Vyhlášky č. 76/2003 MZe ČR v platném znění.  Rosolo-tvorné a želírující cukroviny patří díky svým vlastnostem mezi oblíbené druhy cukrovinek. Pro jejich výrobu jsou použity stejné základní druhy cukerných surovin jako u dalších dru-hů cukrovinek. Specifické vlastnosti u těchto cukrovinek (především u senzorických vlast-ností) je dosaženo přídavkem želírujících a rosolotvorných látek, které se liší svými vlast-nostmi, dodávají charakteristické vlastností těmto cukrovinek. V práci je popsána technologie výroby těchto cukrovinek, především však hlavní druhy rosolotvorných a želírujících látek, jejich vlastnosti, složení a možnosti technologického použití. Jsou popsány principy tvorby a vzniku typické želírující resp. rosolotvorné  schop-nosti (síly) a možnosti jejich technologické aplikace. Jmenovitě jsou v práci charakterizovány následující druhy rosolotvorných a želírujících látek na bázi želatiny, agaru, škrobového želé a pektinů. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/23004
 | 
| 
Datum:
 | 
2012-02-01 | 
| 
Dostupnost:
 | 
Bez omezení | 
| 
Ústav:
 | 
Ústav technologie potravin | 
| 
Studijní obor:
 | 
Chemie a technologie potravin | 
| 
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
 | 
C
22713
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
 
 
Prohledat DSpace
Procházet
- 
Vše v DSpace
 
- 
Tato kolekce
 
 
Můj účet