Využití vybraných bylin v gastronomii
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Využití vybraných bylin v gastronomii |
Autor: |
Czyžová, Lucie
|
Vedoucí: |
Lazárková, Zuzana
|
Abstrakt:
|
Cílem bakalářské práce bylo popsat využití vybraných bylin v gastronomii. Bakalářská práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je zaměřena na charakteristiku, historii a příznivé účinky bylin, druhá kapitola se zabývá obecným využitím bylin v gastronomii, třetí kapitola charakterizuje důležité složky bylin, např. éterické oleje, alkaloidy, třísloviny, vitaminy, glykosidy, minerální látky a jiné. Poslední kapitola je věnována konkrétním by-linám. V bakalářské práci je popsáno 16 druhů, které byly vybrány hlavně podle oblíbe-nosti a známosti. U každé byliny je kladen důraz na botanický popis, využití v gastronomii a lékařství. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/23182
|
Datum:
|
2012-01-06 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
24392
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet