Vliv tvrdosti vody na technologie zpracování pokrmů.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv tvrdosti vody na technologie zpracování pokrmů.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv tvrdosti vody na technologie zpracování pokrmů.
Autor: Skákal, Oldřich
Vedoucí: Pospíšil, Michal
Abstrakt: Tato práce je zaměřena na získání informací o vlivu tvrdosti vody na technologie zpracování pokrmů. Nejdříve se zabývá vymezením pojmu ?tvrdost vody?, věnuje se historii a používání tohoto termínu, způsobům jejího určení a jevům, které tvrdost vody ovlivňují. V další části se práce teoreticky zaměřuje na pozitivní i negativní vlivy tvrdosti vody v různých oborech zpracování pokrmů. Zvláštní pozornost je věnována účinkům tvrdé či měkké vody na zdraví člověka. V poslední části pak práce poukazuje na způsoby, kterými se dají negativní vlivy tvrdosti vody v různých oborech minimalizovat, či zcela odstranit.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23285
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 25795


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
skákal_2012_bp.pdf 2.498Mb PDF Zobrazit/otevřít
skákal_2012_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
skákal_2012_op.doc 86Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet