Antioxidační a antimikrobiální účinky listů jakonu.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Antioxidační a antimikrobiální účinky listů jakonu. |
Autor: |
Zajíčková, Kateřina
|
Vedoucí: |
Dvořáková, Monika
|
Abstrakt:
|
Cílem této diplomové práce bylo zjistit obsah celkových antioxidantů a polyfenolů ve vybraných druzích listů jakonu. Dále bylo úkolem zjistit antimikrobiální účinky a v neposlední řadě organoleptické vlastnosti vodného výluhu z listů. Teoretická část obsahuje charakteristiku jednotlivých andských okopanin, popis chemického složení listů i hlíz a biologické účinky listů jakonu. V praktické části jsou pak vyhodnoceny výsledky laboratorních analýz a konfrontovány s literaturou. Na základě měření byl zjištěn obsah antioxidantů a polyfenolů ve vybraných druzích jakonu. Antimikrobiální účinky nebyly potvrzeny. Pro dokreslení charakteru jednotlivých druhů bylo provedeno senzorické hodnocení a bylo statisticky vyhodnoceno. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/23295
|
Datum:
|
2012-02-01 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
25534
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet