Význam Ca a vitaminu D v lidské výživě

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Význam Ca a vitaminu D v lidské výživě

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Význam Ca a vitaminu D v lidské výživě
Autor: Kotásková, Eva
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: V teoretické části byl popsán vápník a jeho vztah k ostatním minerálům, funkce a zdroje vápníku, jeho využitelnost ze stravy a byly definovány jeho denní doporučené dávky. Byly zmíněny i důsledky nevyváženého příjmu vápníku. Dále byly popsány vitaminy, se zamě-řením na vitamin D a jeho vztah k lidské výživě, funkce a zdroje vitaminu D, projevy jeho nedostatku a nadbytku. V experimentální části byl proveden dotazníkový průzkum mezi studenty studujícími střední a vysokou školu potravinářského, gastronomického a hotelového zaměření a jejich povědomost o významu vápníku a vitaminu D v lidské výživě.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23338
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 25511


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kotásková_2012_bp.pdf 3.452Mb PDF Zobrazit/otevřít
kotásková_2012_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
kotásková_2012_op.doc 98.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet