Nové jakostní markery hroznového vína

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Nové jakostní markery hroznového vína

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Nové jakostní markery hroznového vína
Autor: Hanuštiak, Pavel
URI: http://hdl.handle.net/10563/23484
Datum: 2008-09-08
Vydavatel: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Počet stran: 92 application/pdf
Dostupnost: Bez omezení


Abstrakt:

Předložená dizertační práce se zabývá problematikou vína a biologickým odbouráváním kyseliny L-jablečné. Cílem práce bylo prostudovat změny v obsahu vybraných markerů kvality v hroznovém víně v závislosti na provedení řízeného odbourávání kyseliny L-jablečné pomocí bakterií mléčného kvašení. V práci byly realizovány tři části experimentů (příprava analytických metod a dva praktické experimenty s reálnými vzorky z výroby vína). Probíhající změny byly sledovány pomocí metod chemické analýzy a statisticky porovnány. Z výsledků vyplývá, že malolaktická fermentace mění množství markerů v závislosti na použité starterové kultuře i odrůdě révy vinné.

Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
hanuštiak_2013_dp.pdf 1.516Mb PDF Zobrazit/otevřít
hanuštiak_2013_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
hanuštiak_2013_op.zip 42.05Kb Neznámý Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet