Použití luminiscenční spektrofluorimetrie pro stanovení riboflavinu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Použití luminiscenční spektrofluorimetrie pro stanovení riboflavinu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Použití luminiscenční spektrofluorimetrie pro stanovení riboflavinu
Autor: Ilčík, Petr
Vedoucí: Bučková, Martina
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá problematikou stanovení riboflavinu v potravinách. Teoretická část je věnována charakteristice riboflavinu, jeho úlohám v metabolismu a výčtu hlavních zdrojů ve stravě. Přehledně jsou zmíněny metody používané pro stanovení riboflavinu v potravinách, podrobněji je popsána metoda luminiscenční fluorimetrie. Praktická část práce je zaměřena na stanovení riboflavinu v roztocích a v tavených sýrech metodou spektrální fluorimetrie a ověření degradace riboflavinu ve vodném roztoku účinkem denního světla.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23657
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 30888


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
ilčík_2013_dp.pdf 1.798Mb PDF Zobrazit/otevřít
ilčík_2013_vp.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
ilčík_2013_op.doc 97.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet