Výroba pšeničného müsli a jeho hodnocení
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Výroba pšeničného müsli a jeho hodnocení |
Autor: |
Doleželová, Eliška
|
Vedoucí: |
Sumczynski, Daniela
|
Abstrakt:
|
Teoretická část diplomové práce je věnována zejména pšenici obecné, její botanické stavbě, chemickému složení a nutričním hodnotám pšenice. Dále jsou charakterizovány vybrané druhy pšenice. Následující část se zaměřuje na müsli, jeho druhy, základní suroviny pro vý-robu a na základní technologické aspekty jejich výroby. Praktická část diplomové práce se zabývá nejen výrobou sypaného müsli ze sušeného ovoce a pšeničných vloček, ale především stanovením základních chemických a nutričních parametrů, tedy stanovení sušiny, vlhkosti, obsahu popela, hrubé bílkoviny, škrobu, tuku a stanovení kyselosti. Práce byla doplněna o senzorické hodnocení vyrobeného pšeničného müsli. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24654
|
Datum:
|
2013-01-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
30692
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet