Antioxidační aktivita česneku

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antioxidační aktivita česneku

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antioxidační aktivita česneku
Autor: Kodovská, Barbora
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na antioxidační aktivitu česneku. Je zde přehled chemických látek s důrazem na látky působící antioxidačně ? sirné sloučeniny (S-allylmerkaptocystein, ajoen, S-allylcystein), fenolické sloučeniny (flavonoidy), vitamin C a selen. Dále jsou po-psány jiné biologicky aktivní látky ? sloučeniny fytoncidního charakteru (allicin, alliin, me-tiin), enzymy (především alliináza), aminokyseliny, další minerální látky či vitaminy. V experimentální části byla spektrofotometricky stanovena antioxidační aktivita čerstvého a lyofilizovaného česneku pomocí metod ABTS a DPPH.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24673
Datum: 2013-01-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 30741


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kodovská_2013_dp.pdf 2.930Mb PDF Zobrazit/otevřít
kodovská_2013_vp.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
kodovská_2013_op.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet