Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech |
Autor: |
Hůďová, Anna
|
Vedoucí: |
Lorencová, Eva
|
Abstrakt:
|
Tato práce se týká problematiky výskytu biogenních aminů v mlékárenském provozu, což jsou látky přirozeně se vyskytující v buněčných strukturách rostlin nebo mohou vznikat při skladování a výrobě potravin jako produkt metabolizmu mikroorganizmů. Teoretická část se zabývá chemickým složením a mikrobiologií mléka z hlediska produkce biogenních aminů. Část práce je vymezena pro základní informace o biogenních aminech o jejich vzniku, toxicitě a biologickém účinku. V experimentální části byla na základě výsledků chromatografického stanovení posouzena dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů vyskytujících se v sýrech zrajících v solném nálevu, v samotném solném nálevu a mikroorganizmů izolovaných ze stěrů z výrobních prostor mlékárenského závodu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24716
|
Datum:
|
2013-01-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
30608
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet