Stanovení vybraných obsahových látek v produktech z Morinda citrifolia (Noni)

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení vybraných obsahových látek v produktech z Morinda citrifolia (Noni)

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení vybraných obsahových látek v produktech z Morinda citrifolia (Noni)
Autor: Hladůvková, Dita
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: Diplomová práce se věnuje stanovení bioaktivních látek pomocí vhodných analytických separačních metod. Je popsána charakteristika rostliny Morinda citrifolia (Noni), chemická skladba, antioxidační aktivita, polyfenolické látky a jejich vliv na lidský organismus. V práci jsou charakterizovány použité metody úpravy vzorků a stanovení antioxidační aktivity a polyfenolických látek. Je popsáno stanovení celkové antioxidační aktivity metodami TEAC (metoda přepočtena na ekvivalentní množství Troloxu) a DPPH (metoda s difenylpikrylhydrazyl radikálem), pro stanovení celkových polyfenolických sloučenin Folin-Ciocalteauovou metodou a separační stanovení jednotlivých polyfenolických látek pomocí HPLC (vysoko-účinné kapalinové chromatografie). V experimentální části jsou popsány způsoby, podle nichž bylo postupováno při stanovení celkové antioxidační aktivitě, celkového obsahu polyfenolických sloučenin a vybraných polyfenolických látek metodou HPLC.
URI: http://hdl.handle.net/10563/25054
Datum: 2013-01-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 30705


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
hladůvková_2013_dp.pdf 3.028Mb PDF Zobrazit/otevřít
hladůvková_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
hladůvková_2013_op.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet