Antioxidační aktivita papriky a pepře

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antioxidační aktivita papriky a pepře

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antioxidační aktivita papriky a pepře
Autor: Dřímalová, Pavla
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Teoretická část diplomové práce se zabývá popisem a charakterizací papriky a pepře jako koření. Popisuje antioxidanty a volné radikály, a jejich působení v potravinách. Dále je zmí-něna antioxidační aktivita a následně metody, kterými se stanovuje. Praktická část diplo-mové práce je zaměřena na stanovení sušiny, antioxidační aktivity vzorků papriky a pepře pomocí metody DPPH a na stanovení celkového obsahu polyfenolických látek ve vzorcích pomocí Folin-Ciocaulteuova činidla.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28418
Datum: 2014-02-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 25843


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
dřímalová_2014_dp.pdf 2.557Mb PDF Zobrazit/otevřít
dřímalová_2014_vp.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
dřímalová_2014_op.doc 97.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet