Charakteristika alkaloidů a analýzy kofeinu v kávových nápojích
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Charakteristika alkaloidů a analýzy kofeinu v kávových nápojích |
Autor: |
Hořavová, Monika
|
Vedoucí: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstrakt:
|
V teoretické části bakalářské práce jsou charakterizovány alkaloidy. Teoretická část se také zabývá charakterizací kofeinu, jeho vlastností a výskytu. Popsány jsou i metody běžně používané ke stanovení kofeinu. Experimentální část je zaměřena na stanovení kofeinu v kávě a instantních kávových nápojích chromatografickou metodou HPLC s UV detekcí. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/31126
|
Datum:
|
2015-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
33762
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet