Tokové vlastnosti jogurtů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Tokové vlastnosti jogurtů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Tokové vlastnosti jogurtů
Autor: Prachařová, Dagmar
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: Cílem mojí bakalářské práce byla výroba bílých jogurtů z kravského mléka přidáním roz-dílných jogurtových kultura potravinářských zahušťovadel guar gum a xanthan gum a po-rovnaní jejich reologických vlastností při 20°C. Viskozita jogurtů byla naměřena pomocí rotačního viskozimetru a porovnána s vybranými komerčními výrobky z obchodní sítě. Všechny měřené vzorky vykazovaly pseudoplastické chování. U vyrobených jogurtů byla provedena senzorická analýza.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31960
Datum: 2015-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 38467


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
prachařová_2015_dp.pdf 2.766Mb PDF Zobrazit/otevřít None
prachařová_2015_op.pdf 538.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
prachařová_2015_vp.pdf 527.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet