Analýza barviv ve vybraných potravinářských matricích pomocí TLC-ESI-MS
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Analýza barviv ve vybraných potravinářských matricích pomocí TLC-ESI-MS |
Autor: |
Ščurková, Adriana
|
Vedoucí: |
Rouchal, Michal
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá obecnou charakteristikou přírodních a syntetických barviv, jejich extrakcí z přírodních materiálů a výčtem vybraných analytických metod vhodných ke stanovení barviv. Praktická část je věnována extrakci barviv z čerstvého a mraženého špenátu, jejich separací technikou tenkovrstvé chromatografie a analýze pomocí hmotnostní spektrometrie s elektrosprejovou ionizací. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/31962
|
Datum:
|
2015-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
38469
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet