Možnosti snížení obsahu SO<sub>2</sub> ve víně biologickou cestou

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti snížení obsahu SO<sub>2</sub> ve víně biologickou cestou

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti snížení obsahu SO<sub>2</sub> ve víně biologickou cestou
Autor: Anetová, Katarína
Vedoucí: Fic, Vlastimil
Abstrakt: Tato diplomová práce je zaměřena na možnost regulace obsahu SO<sub>2</sub> ve víně biologickou cestou. Popisuje formy a funkce SO<sub>2</sub> ve víně a charakterizuje biologicky aktivní látky vína. Uvádí metody stanovení oxidu siřičitého, antioxidační kapacity a polyfenolických látek. Dále se zabývá charakteristikou modelových odrůd Vitis vinifera L.Objekty zkoumání práce byly tři modelové odrůdy (Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Rulandské modré) v průběhu vinifikace. V práci jsou uvedeny výsledky analýz volného a celkového SO<sub>2</sub> stanovené titrační metodou, celková antioxidační kapacita stanovená metodou DPPH a celkový obsahu polyfenolů stanovený Folin-Ciocalteuovou metodou. Na základě výsledků byly zjištěny změny analyzovaných parametrů v průběhu vinifikace u jednotlivých od-růd.Výsledkem řešení dané problematiky je návrh podrobnějších analýz chemického složení vína v průběhu vinifikace, které by vedly k snížení dávek SO<sub>2</sub>.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31987
Datum: 2015-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 38517


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
anetová_2015_dp.pdf 2.120Mb PDF Zobrazit/otevřít None
anetová_2015_op.pdf 432.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
anetová_2015_vp.pdf 445.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet