Charakteristika vybraných odrůd tichých vín
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Charakteristika vybraných odrůd tichých vín |
Autor: |
Hupková, Jana
|
Vedoucí: |
Lapčíková, Barbora
|
Abstrakt:
|
Cílem diplomové práce byla charakteristika vybraných odrůd tichých vín. V teoretické části se práce zabývá chemickým složením a technologií výroby vína, dále stručným popisem vybraných odrůd tichých vín, vinohradnických oblastí Slovenska a taktéž možnostmi stanovení analytických parametrů vína. K vypracování této práce bylo použito 10 vzorků 9 odrůd vín, pocházejících z Malokarpatské a Jihoslovenské vinohradnické oblasti Slovenska. Analýza vín Dornfelder, Frankovka modrá, Svätovavrinecké, Zweigeltrebe, Müller Thurgau, Veltlínske zelené, Rizling rýnsky, Rizling vlašský a Sauvignon zahrnovala stanovení antokyaninů a polyfenolů spektrofotometricky a pomocí HPLC, stanovení titrovatelných kyselin, hustoty pyknometricky a stanovení trichromatické charakteristiky a barviv v odrůdách červených vín. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/31991
|
Datum:
|
2015-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
38523
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet