Využití metod molekulární biologie při sledování kvality potravin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití metod molekulární biologie při sledování kvality potravin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití metod molekulární biologie při sledování kvality potravin
Autor: Hlobilová, Michaela
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Tato bakalářská práce, zpracována rešeršní formou, poskytuje přehled o metodách moleku-lární biologie při zkoumání kvality potravin. Hlavní část práce dokumentuje metodu PCR, další metody pro zkoumání kvality potravin a analýzu proteinů. Další část je zaměřena na falzifikaci potravin. Jsou zde popsány nejčastěji falzifikované potraviny. Poslední část se zabývá detekcí reziduí ve zpracovaných potravinách, kde se charakterizuje pojem alergen. Dále se zabývá potravinami, v nichž se detekují významné alergeny (araší-dy, kravské mléko, mléčné výrobky, vejce) a metodami detekce těchto alergenů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/3366
Datum: 2007-06-04
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 5273


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
hlobilová_2007_bp.pdf 587.8Kb PDF Zobrazit/otevřít
hlobilová_2007_vp.doc 35Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
hlobilová_2007_op.doc 34Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet