Laktoferin
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Laktoferin |
Autor: |
Sekulová, Petra
|
Vedoucí: |
Horna, Aleš
|
Abstrakt:
|
Bakalářské práce přináší popis struktury proteinů a jejich význam v biologických systémech. Detailně je popsána struktura laktoferinu, jeho funkce, využití a možnosti separace. Laktoferin je řazen mezi glykoproteiny s vysokou afinitou k iontům železa a s potenciální antibakteriální a antivirovou aktivitou. Neméně významná je jeho antioxidační funkce v potravinářských výrobcích, v doplňcích stravy a ve farmaceutických přípravcích. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/3441
|
Datum:
|
2007-06-01 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
5426
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet