Vliv rtuti na chemické složení bramborových hlíz
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv rtuti na chemické složení bramborových hlíz |
Autor: |
Brodinová, Petra
|
Vedoucí: |
Rop, Otakar
|
Abstrakt:
|
Cílem této diplomové práce bylo přispět ke studiu rtuti a jejího vlivu na rostliny. V literární části byla stručně zpracována problematika cizorodých látek, jejich výskyt a pohyb v životním prostředí, působení na živé organismy a možnosti eliminace cizorodých látek, případně snižování jejich toxicity. Tato část dále obsahuje krátkou charakteristiku brambor a je zde také pojednáno o jejich chemickém složení. Praktická část diplomové práce byla vedena formou nádobového pokusu s brambory odrůdy Koruna. Byl sledován vliv a přijatelnost rtuti hlízami brambor při stupňujícím se obsahu rtuti v půdě. Dále byl zkoumán vliv rtuti na obsah škrobu v dužnině bramborových hlíz. Výsledky měření byly statisticky zpracovány. Na základě měření bylo možno říct, že se zvyšujícím se množstvím rtuti v půdě se zvyšuje obsah Hg v hlízách brambor. Nebylo prokázáno, že rostoucí množství Hg v bramborových hlízách má vliv na obsah škrobu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/35583
|
Datum:
|
2005-02-07 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav inženýrství ochrany životního prostředí |
Studijní obor:
|
Technologie životního prostředí |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
721
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.
|
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet