Vliv rtuti na chemické složení bramborových hlíz

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv rtuti na chemické složení bramborových hlíz

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv rtuti na chemické složení bramborových hlíz
Autor: Brodinová, Petra
Vedoucí: Rop, Otakar
Abstrakt: Cílem této diplomové práce bylo přispět ke studiu rtuti a jejího vlivu na rostliny. V literární části byla stručně zpracována problematika cizorodých látek, jejich výskyt a pohyb v životním prostředí, působení na živé organismy a možnosti eliminace cizorodých látek, případně snižování jejich toxicity. Tato část dále obsahuje krátkou charakteristiku brambor a je zde také pojednáno o jejich chemickém složení. Praktická část diplomové práce byla vedena formou nádobového pokusu s brambory odrůdy Koruna. Byl sledován vliv a přijatelnost rtuti hlízami brambor při stupňujícím se obsahu rtuti v půdě. Dále byl zkoumán vliv rtuti na obsah škrobu v dužnině bramborových hlíz. Výsledky měření byly statisticky zpracovány. Na základě měření bylo možno říct, že se zvyšujícím se množstvím rtuti v půdě se zvyšuje obsah Hg v hlízách brambor. Nebylo prokázáno, že rostoucí množství Hg v bramborových hlízách má vliv na obsah škrobu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/35583
Datum: 2005-02-07
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav inženýrství ochrany životního prostředí
Studijní obor: Technologie životního prostředí
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 721


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet