Charakteristika a výskyt patogenních mikroorganismů v potravinách
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Charakteristika a výskyt patogenních mikroorganismů v potravinách |
Autor: |
Hrubý, Radek
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Tato práce popisuje a charakterizuje nejčastější patogenní bakterie vyskytující se v potravinách. Jsou zde popsány podmínky jejich množení a růstu, jejich patogeneze. Je také naznačena možnost prevence před jejich pomnožením v potravinách. Další část práce je zaměřena na charakteristiku vybraných rodů kvasinek a plísní. V práci je také zmíněno o nejčastějším viru – viru hepatitidy A. V této části je uveden výskyt kvasinek a jejich patogenita a je zde charakteristika některých rodů, které nejčastěji napadají potraviny. U plísní je popsána jejich nenáročnost na prostředí a předměty, na kterých mohou růst. V poslední části je zmíněna důležitost hygienické čistoty nejen provozních místností a výrobního zařízení, nádobí a náčiní, ale i člověka, jakož nejčastější možnost kontaminace potravin. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/35780
|
Datum:
|
2004-10-15 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
Studijní obor:
|
Ekonomika a hygiena výživy |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
956
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.
|
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet